Den tidligere Vejle-spiller, Ylber Ramadani, fik fuldtid, da Albanien tabte 2-1 til Italien.

Kampen mellem Italien og Albanien blev en historisk begivenhed, der vil blive husket længe. Allerede 23 sekunder inde i opgøret blev der skrevet historie, da Albanien chokerede de italienske favoritter med et lynhurtigt mål. Bolden havnede for fødderne af Nedim Bajrami, der uden den tøven sendte han bolden i nettet og skabte eufori blandt de albanske fans. Dette mål blev ikke kun en drømmestart for Albanien, men også historiens hurtigste EM-mål, hvilket satte et uudsletteligt præg på kampen.

Italien var dog ikke til at slå ud af kurs. Ti minutters tid inde i opgøret fik de udlignet gennem en veludført hjørnesparkskombination. Hjørnesparket blev slået præcist ind i feltet, hvor Alessandro Bastoni steg til vejrs og med et kraftfuldt hovedstød sendte bolden forbi den albanske målmand. Den italienske udligning bragte ny energi til holdet, og stadionet i Dortmund genlød af jubel fra de italienske tilhængere. Med stillingen nu 1-1 var kampen igen åben, og begge hold kæmpede intenst for at få overtaget.

Blot fem minutter senere kom Italien i front. Det skete på et drøn af et mål af Nicolo Barella, som kanonerede Italien i front med 2-1. Efter en hurtig omstilling fik Italien etableret et angreb, hvor bolden blev spillet ud til Barella uden for feltet. Med et kraftfuldt skud sendte han bolden i mål, og den albanske målmand var chanceløs. Italienerne fejrede målet med stor begejstring, og deres dominans i kampen begyndte at blive tydeligere.

Italien ville mere og viste ingen tegn på at sætte farten ned. Frem mod pausen havde de adskillige nærgående forsøg på mål, men den albanske målmand og forsvaret holdt stand. Trods manglende succes med at få bolden i nettet, demonstrerede Italien deres høje niveau med præcise pasninger og en velorganiseret offensiv. De italienske spillere var gode til at finde huller i det albanske forsvar og skabe chancer. Med deres skarpe spil og konstante pres viste Italien, at de havde kontrollen og var fast besluttet på at udbygge deres føring.

I anden halvleg ændrede billedet sig markant. Italien mistede lidt af den skarphed, der havde kendetegnet deres pasningsspil i første halvleg, hvilket gav Albanien mere plads og muligheder på banen. Albanien begyndte at udnytte disse åbninger og forsøgte at presse fremad. På trods af deres fornyede energi og indsats, formåede de dog ikke at bryde igennem den italienske defensiv, som var solid og nærmest uigennemtrængelig. Italiens forsvar stod som mejslet af beton, og albanerne fandt det umuligt at skabe de afgørende chancer. Dette defensivmæssige stærke spil fra Italien holdt kampen tæt, men bevarede deres føring.

Det lignede længe en sikker italiensk sejr på 2-1, men spændingen blev bevaret helt til slutfløjtet. I kampens overtid opstod der pludselig en gylden mulighed for Albanien til at udligne. Rey Manaj fik en diagonalpasning og fik hurtigt afsluttet mod mål. Skuddet var hårdt og præcist, men Gianluigi Donnarumma viste sin klasse med en fremragende redning, der forhindrede Albanien i at udligne. Denne redning sikrede, at Albanien ikke kom tættere på en scoring, og dermed kunne Italien ånde lettet op og sikre sig sejren. Slutresultatet blev 2-1 til Italien, der med dette resultat viste både offensive evner og stærkt forsvarsspil.