FC Fredericia skulle i dag rejse sig efter 4-0 nederlaget til topholdet AaB i sidste runde. Denne gang var det Hillerød, der gæstede Monjasa Park. Det blev dog alt andet end kedeligt i Fredericia de sidste minutter af kampen.

Med solskin og et flot græstæppe var der lagt op til en god kamp mellem de to hold. Hillerød havde 0 point før dagens kamp, imens Fredericia havde 3 for sejren ude over SønderjyskE. Det var den anden kamp hjemme på Monjasa Park for FC Fredericia.

Efter to minutter var Hillerød småfarlige i FC feltet, da Birksø var ved at levere en returaflevering, der gav Hillerød en chance, men det løb ud i sandet. To minutter senere var det Tobias Bach, der blev spillet næsten fri, men var presset i afslutningsøjeblikket, så det endte med et hjørnespark.

Sofus Berger, der blev lejet i Viborg i sidste uge, var at finde i startopstillingen for FC Fredericia i dag. Allerede efter 13 minutter spil havde han haft to gode forsøg mod mål.

Efter 23 minutter var stillingen stadig 0-0. Ingen af de to hold havde formået at skabe større chancer, men begge hold leverede et fint pasningspil. Det mest dramtiske skete, da Gustav Marcussen modtog et gult kort fra kampens dommer; Jonas Bæk. Hillerøds Lucas Bøje-Larsen burde også have haft et gult kort efter 25 minutter, men han slap med en henstilling.

Efter 33 minutter burde FC Fredericia være kommet foran 1-0, da bolden efter tilfældigt, men omvendt småelegant klumpspil endte med at servere bolden til Gustav Marcussen midt for feltet, men bolden bragede ud over Monjasa Park.

Efter 38 minutter foretog Hillerød Fodbold allerede kampens første udskiftning, da Adam Ahmad erstattede Martin Alatlassi. Et minut senere leverede FC Fredericias Frederik Christensen et fremragende langskudsforsøg, der blev clearet over målet af Hillerøds keeper, William Lykke. Fredericia kom tættere på og lagde et stort pres på Hillerød de sidste minutter af 1.halvleg, men det førte ikke til mål. Derfor gik holdene til pause med stillingen 0-0.

En rodet affære – men en smuk afslutning

Der var ikke meget at skrive om de første ni minutter af 2.halvleg, men så blev Emilio Simonsen nedlagt i feltet. Et klokkeklart et af slagsen, som Mikkel Wohlgemuth senere satte sikkert ind til 1-0. Han sparkede fladt i venstre side af målet, uden chance for William Lykke, der ellers havde forsøgt at psyke Wohlgemuth, inden sparket.

Men lykken varede kort. Ud af det blå, og ganske ufortjent udlignede Hillerød efter 59 minutter, da Adam Ahmad drev bolden frem og på fremragende vis sendte bolden ind til Sebastian Pingerl, der sikkert satte bolden ind fladt til 1-1.

Efter 62 minutter satte FCs cheftræner, Michael Hansen, Eskild Dall på banen i stedet for Tobias Bach. FC Fredericia satsede offensivt, og fortsatte med at presse på. Men Hillerød var absolut ikke indstillet på at lade FC Fredericia styrer spillet, hvorfor de flere gange drev bolden langt frem på banen og angreb Fredericia-forsvaret.

Allerede få minutter senere skiftede Hansen igen ud. Denne gang var det Nicklas Røjkjær og Jakob Jessen, der kom på banen i stedet for Sofus Berger og Gustav Marcussen. Få sekunder senere sparkede Hillerøds Marinus Grandt en lang bold, der med millimeterpræcision landede hos Adam Ahmad, der behandlede bolden med bravour, og satte bolden ind bag Birksø til 1-2.

Anders Holvad og Mikkel Fischer kom ind efter 77 minutter. Det var Jeppe Spliid og Mikkel Wohlgemut, der gik ud.

FC Fredericia pressede på de sidste minutter af kampen, og efter 90 minutter lykkes det for Nicklas Røjkjær at sætte bolden ind efter oplæg fra Anders Holvad. I minuttet senere eksploderede Monjasa Park, da Adam Jakobsen smadrede bolden ind til 3-2. Det blev også kampens resultat.

FC Fredericia spiller næste fredag ude mod B.93.