Undervejs var FHK bagud med fire mål, men havde til sidst føringen mod Aalborg. På en straffekastscoring fik Aalborg udlignet til kampens resultat, 32-32.

Søndag aften udspillede der sig et topbrag i thansen Arena, hvor Fredericia Håndboldklub og Aalborg stod overfor hinanden i en kamp med store konsekvenser for stillingen i grundspillet. Før kampen lå FHK på andenpladsen, fem point efter Aalborg, som med en sejr kunne cementere deres position i toppen af ligaen. For FHK var der også meget på spil; en sejr ville ikke blot lægge pres på Aalborg i kampen om førstepladsen, men også sikre dem andenpladsen i grundspillet. Kampen bød på høje forventninger fra begge lejre, hvor meget mere end blot æren var på spil.

Aalborg kom bedst fra start. Ni minutter inde i kampen førte de 8-6. Indledningen af kampen bød på en målrig affære, hvor det blev tydeligt, at ingen af de to hold endnu havde fundet fodfæste i det defensive spil. Begge mandskaber kæmpede for at etablere kontrol, men det var Aalborg, der midlertidigt havde overtaget, hvilket afspejlede sig i den tidlige føring.

Det var også de nordjyske gæster, som fik momentum efterfølgende. 13 minutter ind i kampen havde Aalborg udbygget deres føring til 11-7, hvilket fik FHK til at tage en timeout. Det stod klart, at FHK’s forsvar havde problemer med at stå imod Aalborgs angreb, hvilket satte dem under yderligere pres. Trods udfordringerne i forsvaret formåede FHK at holde sig inde i kampen, meget takket være mål af James Junior Scott. Hans præstationer var en nøglefaktor for FHK i deres bestræbelser på at forblive inde i opgørets tidlige fase.

adp-as.dk

Som kampen skred frem fik FHK bedre fat i forsvaret. 21 minutter ind i kampen havde Aalborg kun en snæver føring på 13-12, hvilket fik dem til at tage en timeout. Som kampen skred frem, oplevede Aalborg øgede vanskeligheder i deres angrebsspil, hvilket åbnede døren for FHK til at komme tilbage i kampen. Denne udvikling tydede på et skift i momentum, hvor FHK udnyttede Aalborgs angrebsmæssige udfordringer til at reducere afstanden og intensivere presset på deres modstandere. Dette øjeblik markerede en vigtig fase i kampen, hvor FHK begyndte at vise tegn på at kunne vende kampens gang til deres fordel.

Da uret nærmede sig slutningen af den første halvleg, med kun seks minutter tilbage, udlignede Martin Bisgaard for FHK ved at udnytte en kontrachance, hvilket bragte stillingen op på 15-15. Dette mål var et klart bevis på FHK’s beslutsomhed og evne til at udnytte åbninger i Aalborgs forsvar.

Ved pausen havde Aalborg formået at trække fra igen og gik til pause med en føring på 19-17. Mod slutningen af den første halvleg udnyttede Aalborg et par fejl fra FHK i deres angrebsspil, hvilket tillod dem at genoprette en del af deres tidligere forspring. Disse kritiske øjeblikke illustrerede vigtigheden af at holde koncentrationen og undgå fejl, især når kampen er så tæt. Aalborgs evne til hurtigt at kapitalisere på FHK’s fejlstrin underlinede den intense konkurrence og det høje niveau af spillet mellem de to hold.

Kort efter pausen, i kampens 35. minut, befandt FHK sig i en vanskelig situation, da de blev ramt af en dobbelt udvisning til Lasse Balstad. Dette efterlod FHK i en ufordelagtig position, svækket både defensivt og offensivt, med stillingen 18-21 i Aalborgs favør. Denne fase af kampen understregede de udfordringer, FHK stod overfor, idet de måtte navigere gennem en periode med reduceret mandskab på banen.

I det 43. minut nåede spændingen et nyt højdepunkt, da FHK imponerende formåede at udligne til 23-23, takket være to velplacerede scoringer i tomt mål. Først var det Reinier Taboada, der med koldblodighed sendte bolden i nettet, og kort efter fulgte Anders Martinusen trop med endnu et mål i det forladte Aalborg-mål. Disse afgørende scoringer vidnede om FHK’s snarrådighed og evne til at udnytte situationer, hvor Aalborg havde trukket deres målmand ud for at satse offensivt. Denne taktiske manøvre fra FHK’s side skabte et momentum, der ikke kun bragte dem tilbage på lige fod med Aalborg, men også satte gang i håbet om en mulig sejr.

Da haluret viste 50 minutter, oplevede thansen Arena et sandt klimaks, da FHK for første gang i kampen tog føringen med en stilling på 27-26. Denne markante ændring i kampens dynamik sendte bølger af jubel gennem arenaen, hvor FHK’s fans fejrede holdets imponerende comeback og nyvundne føring med stor begejstring. Denne afgørende fase af kampen understregede FHK’s beslutsomhed og kampgejst, da de formåede at vende kampens gang og sætte sig i førersædet mod et stærkt Aalborg-hold.

Med kun 24 sekunder tilbage af kampen, og uret der viste 59 minutter og 36 sekunder, intensiveredes dramaet i thansen Arena, da Jonas Kruse med et kraftfuldt skud sendte bolden i mål for FHK, hvilket bragte dem foran med 32-31. Dette afgørende øjeblik fik Aalborg til straks at reagere med en timeout i et forsøg på at finde den rette angrebsåbning til de sidste sekunders spil. Imens eksploderede hallen i en blanding af jubel og spænding fra FHK’s tilhængere, mens en massiv buhekoncert mod Aalborg brød ud, hvilket afspejlede den intense atmosfære.

Da kampen var slut viste stillingen. Med syv sekunder igen blev Aalborg tildelt et straffekast, et afgørende øjeblik, hvor alt stod på spil. Mikkel Hansen trådte frem og udviste iskold ro ved at omsætte straffekastet til mål, hvilket sikrede hans hold den vitale udligning. Denne dramatiske afslutning efterlod både spillere og fans i en tilstand af blandet følelse – fra den intense jubel hos Aalborgs tilhængere til den knugende skuffelse, der bredte sig blandt FHK-fans.

Næste gang FHK skal i kamp er på onsdag på udebane mod Skanderborg AGF.