FC Fredericia stødte lørdag ind i en hård modstander i form af sidste sæsons Superliga-bronzevindere, AGF, i årets første træningskamp. Trods en startopstilling, der lignede sidste sæsons, var det ikke nok til at stå imod AGF’s styrke.

En af spillerne fra startopstillingen, Oliver Olsen, har endnu ikke officielt forlænget sin aftale med FC Fredericia, men dette anses for at være en ren formalitet. Bænken var derimod en tynd omgang, da hverken Tobias Bach eller Emilio Simonsen var med. Med på bænken var til gengæld prøvespilleren, keeper Jesper Sørensen, tidligere på kontrakt hos Esbjerg, Nicolaj Ritter, samt den nyligt ankomne Eskild Dall.

FC Fredericias keeper fra sidste sæson, Valdemar Birksø, blev i perioder kritiseret for uforudsigelige fejl. Selvom hans præstationer forbedredes henover sæsonen, blev han sat på prøve allerede seks minutter ind i kampen mod AGF. Birksø lavede en fejl i opspillet, men AGF’s Eric Kahl, skød dog over målet.

Efter et kvarter bragte AGF sig i front, da Jesper Juelsgård fra FC Fredericia havde hånd på bolden i eget felt. Peter Bjur fra AGF omsatte straffesparket sikkert, hvilket bragte AGF i front 1-0.

I pausen blev Nicklas Røjkjær og Frederik Christensen udskiftet med Eskild Dall og Nicolaj Ritter. Eskild Dall, der fik sin uofficielle debut, viste lovende takter i flere omgange, men kunne ikke ændre på kampens udfald.

Ritter havde en stor chance efter 61 minutters spil, men bolden ville ikke ind. I stedet blev AGF tildelt endnu et straffespark efter 63 minutter, da FC Fredericias Simon Bækgård begik et straffespark på AGFs Tobias Bech. Sigurd Haugen fra AGF omsatte sparket og bragte AGF foran 2-0.

Selvom FC Fredericia havde chancer, blev kampen domineret af AGF, der viste sig som fysisk stærkere, hurtigere og mere beslutsomme. Kampen udstillede forskellen mellem de to hold og endte med en 2-0 sejr til AGF.

FC Fredericias næste træningskamp mod OB er blevet aflyst på grund af klubbens smalle trup. I stedet venter Vendsyssel på udebane som FC Fredericias næste modstander.