Onsdag aften blev den første bronzekamp i håndboldligaen mellem Skjern og Fredericia Håndboldklub afviklet. Kampen, der blev afviklet for øjnene af 2.755 tilskuere, herunder omkring 250 trofaste FHK-fans, endte med et stort FHK-nederlag.

Skjern sejrede suverænt med 34-23 efter en markant nedsmeltning af FHK i kampens sidste 45 minutter.

Kampen startede jævnbyrdigt. Efter 11 minutters spil stod der 9-9 på tavlen, og det lignede en kamp, der kunne blive lige til det sidste. Men efter 21 minutter med FHK i front med et enkelt mål, 12-11, begyndte tingene at gå galt for FHK.

Skjern krævede timeout og vendte tilbage med fornyet kraft. FHK begyndte at lave mange tekniske fejl og brændte frie chancer, hvilket Skjern udnyttede med en stime af fire mål. Ved pausen var stillingen 19-12 i Skjerns favør, et hårdt slag for FHK, der havde slået sig selv ud med fejl på fejl i slutningen af første halvleg.

adp-as.dk

I løbet af anden halvleg forblev FHK på bagfoden. Skjern øgede deres forspring og på trods af flere chancer for FHK til at komme tættere på, blev løbet hurtigt kørt for Fredericia-drengene. Skjern straffede FHKs fejl med konsekvente kontrastød, og med en stilling på 24-15 efter 36 minutters spil, var kampens udfald næsten en forgone konklusion.

Da slutfløjtet lød, havde Skjern cementeret deres sejr med en slutscore på 34-23. FHK havde benyttet den sidste del af kampen til at give spilletid til periferispillere som Mads Lenbroch, Jakob Frederiksen og Nikolaj Petersen, mens Benjamin Jalsøe også fik sin debut.

Efter denne hårdtslående nederlag venter FHK nu på en chance for at rette op på tingene. Returkampen mod Skjern finder sted på søndag kl. 14:00 i thansen ARENA. Vinder FHK kampen, vil det give et tredje opgør, mens uafgjort eller en Skjern-sejr vil sikre vestjyderne bronze.