FHK tabte bronzekampen ved Santander Final4 med 32-31 til Bjerringbro-Silkeborg. Brændte chancer i slutfasen blev dyre for fredericianerne.

Dagen efter en dybtgående skuffelse for begge hold, der havde været ude i forlænget spilletid i deres respektive semifinaler mod GOG og Aalborg Håndbold, stod de over for opgaven at rejse sig og kæmpe om bronzemedaljerne. FHK’s træner, Gudmundur Gudmundsson, havde med stor fasthed og beslutsomhed udtrykt sit mål om at vinde bronzekampen for enhver pris. Dette skyldes ikke kun hans natur som en ivrig konkurrent, der stræber efter sejr i enhver kamp, men også for at ære de 1.500 FHK-fans, der støttede holdet fra tribunerne i Jyske Bank Boxen i Herning.

På den anden side var der en vis tvivl om, hvor meget BSH prioriterede denne kamp, idet de valgte at lade to af deres nøglespillere, René Toft Hansen og Alexander Lynggaard, sidde over. Dette valg kunne ses som en strategisk beslutning for at hvile spillere, men det rejste spørgsmål om holdets samlede ambition for kampen.

Dette udgangspunkt sætter scenen for en kamp, hvor FHK tydeligvis var drevet af et stærkt ønske om at vinde, mens BSH’s strategiske valg indikerede en anden tilgang eller fokus for deres deltagelse i bronzekampen.

I kampens åbning viste Fredericia Håndboldklub hurtigt deres styrke, især i forsvaret. Med en overbevisende præstation i defensiven lykkedes det dem at begrænse BSH til kun to mål, mens de selv formåede at score fem. Dette bragte stillingen til 5-2 i FHK’s favør.

Dette tidlige forspring understreger FHK’s effektivitet og deres evne til at dække godt op mod BSH’s angreb. Forsvarsarbejdet, kombineret med en stærk offensiv indsats, gav FHK en tidlig fordel og satte tonen for resten af kampen, hvilket tydeligt viste deres beslutsomhed og vilje til at vinde bronzekampen foran deres fans.

18 minutter inde i opgøret var stillingen 10-7 til fordel for FHK. På dette tidspunkt i kampen havde FHK formået at udbygge og opretholde deres føring, hvilket understreger deres effektive angrebsspil og fortsat solide forsvar.

BSH’s situation i målet blev kritisk, da Mikkel Løvkvist, der stod i målet for BSH, kun formåede at lave to redninger på 11 skud. Denne lave redningsprocent førte til, at BSH-træneren besluttede at skifte Løvkvist ud. Dette målmandsskifte signalerer et forsøg på at ændre dynamikken i kampen og forbedre BSH’s chancer for at stoppe FHK’s offensiv.

Men det holdt ikke fem minutter senere, da kampes dynamik ændrede, da Bjerringbro-Silkeborg formåede at indhente Fredericia Håndboldklub og udligne til 11-11. Dette comeback fra BSH’s side indikerer en periode, hvor FHK oplevede udfordringer i deres angrebsspil, hvilket resulterede i, at de havde svært ved at score.

adp-as.dk

FHK’s trænerstab reagerede på denne angrebsmæssige tørke ved at eksperimentere med forskellige opstillinger i håb om at finde en løsning, der kunne genetablere deres tidligere effektivitet og dominans i kampen. Desværre for FHK, var disse justeringer indtil videre uden held, hvilket tillod BSH at lukke hullet og bringe spændingen tilbage i kampen.

Ved pausen havde FHK formået at genetablere en smal føring med stillingen 14-13. Denne tætte kamp vidner om de intense dueller og det høje konkurrenceniveau, som begge hold har præsteret.

En afgørende faktor for FHK’s præstation i første halvleg var Anders Martinusen, der med sine fem mål gjorde en markant forskel for holdet. Martinusens evne til at bryde igennem BSH’s forsvar og effektivt omsætte sine chancer til mål har været vital for FHK’s evne til at opretholde et forspring, selv i perioder hvor holdet kæmpede angrebsmæssigt.

I anden halvleg fortsatte kampen med at være yderst tæt og målrig. Ved det 41. minut var stillingen 21-20 til FHK’s fordel, hvilket indikerer en periode med intensivt spil, hvor begge hold fandt veje gennem modstanderens forsvar og omsatte disse muligheder til mål. Denne fase af kampen afspejler, at begge holds forsvar havde svært ved at håndtere modstanderens angreb, hvilket resulterede i en høj scoringstakt.

Det blev en tæt afslutning. Spændingen var intens med BSH i front, som førte 29-28. Denne fase af kampen indikerede en yderst tæt og nervepirrende afslutning, hvor begge hold var indstillet på at kæmpe til det sidste for at sikre sejren.

Bronzekampen endte med en sejr til BSH med en snæver margin på 32-31. Kampens afslutning var yderst spændende og nervepirrende, da FHK havde mulighederne for at udligne, men de brændte flere store chancer i slutfasen, hvilket viste sig at være kampafgørende. Dermed rejste FHK tomhændet fra Final4.