Kønt var det ikke, men FHK sikrede sig søndag to point med en sejr på 26-23 mod SønderjyskE. Dermed øgede fredericianerne afstanden til BSH på tredjepladsen i ligaen.

I en spændende konfrontation i Håndboldligaen mødtes Fredericia Håndboldklub og SønderjyskE, hvor begge hold jagtede vigtige point for deres placering i ligaen. Før kampen lå FHK på en flot andenplads og havde muligheden for at skabe et seks points forspring ned til tredjepladsen, Bjerringbro-Silkeborg, med en sejr. På den anden side kæmpede SønderjyskE, som indtog 11. pladsen, for at sikre en position i top-8, hvilket ville kvalificere dem til slutspillet.

Et kig på FHK’s træningskampe viser, at de har været ramt af skader, men nu er situationen lysnet. Kristian Stoklund var tilbage i fuld form, og Sebastian Henneberg var også med på holdkortet, hvilket efterlod James Junior Scott som det eneste fravær. SønderjyskE derimod måtte navigere i udfordringer forårsaget af skader til nøglespillere såsom August Wiger, Magnus Holpert, Rasmus Bech og Tobias Møller, hvilket tilføjede en ekstra udfordring for holdet i deres bestræbelser på at klatre længere op i tabellen.

Før opgøret tog en særlig stemning form i arenaen, idet FHK’s dedikerede fanklub, HK Ultras, havde forberedt et særligt tiltag. I et forsøg på at skabe en endnu mere elektrificerende atmosfære end sædvanligt, havde HK Ultras uddelt horn til fansene. Dette initiativ var tænkt som et middel til at forstærke lydinfernoet og give Fredericia Håndboldklub en ekstra fordel gennem en overvældende hjemmebanestøtte. Det var en klar demonstration af fanklubbens engagement og passion for deres hold, og det satte scenen for en kamp, hvor publikums støtte blev en uomgængelig kraft, og med hornene i brug, hver gang SønderjyskE angreb, var det med til at stresse gæsternes angrebsspil.

Kampen startede med intensitet fra begge hold, men det var Fredericia Håndboldklub, der tog føringen med en snæver margin på 5-4 efter de første 11 minutter. SønderjyskE viste styrke fra stregen, hvor de formåede at nette tre gange, suppleret med et enkelt mål fra straffekast. Dette indikerede en taktisk tilgang, der udnyttede styrkerne ved stregspillet, mens deres bagspillere kæmpede for at finde fodfæste mod et velorganiseret FHK forsvar. Udfordringerne for SønderjyskE’s bagspillere understregede kampens taktiske dimension, hvor FHK’s defensive setup formåede at lægge pres på deres modstanderes nøglespillere og begrænse deres effektivitet fra distancen.

Som kampen skred frem, fortsatte Fredericia Håndboldklub med at udbygge deres føring, hvilket førte til en stilling på 12-9 efter 22 minutters spil. På dette kritiske tidspunkt så SønderjyskE’s trænerteam sig nødsaget til at anmode om en timeout for at genoverveje strategien og forsøge at vende spillets gang. I et dristigt forsøg på at bryde igennem FHK’s forsvar gik SønderjyskE over til en 7 mod 6-opstilling på banen. Desværre for dem medførte dette taktiske skifte ikke den ønskede effekt, og FHK formåede at holde fast i deres ledelse.

Ved pausen var stillingen 16-11 til Fredericia Håndboldklub. Den sidste scoring i første halvleg blev sat ind af Evgeni Pevnov, der med en præcis afslutning sendte bolden i nettet bag Julius Sten i SønderjyskE-målet. Dette mål var kulminationen på en halvleg, hvor SønderjyskE kæmpede med angrebsmæssige udfordringer, hvilket understregede deres behov for at finde løsninger på de taktiske og tekniske problemer, de stod over for.

adp-as.dk

I anden halvleg fortsatte Fredericia Håndboldklub med at dominere på banen, hvilket blev tydeliggjort 37 minutter inde i kampen, hvor stillingen lød på 20-14 til FHK’s fordel. SønderjyskE’s udfordringer blev yderligere forstærket af en fremragende indsats fra Sebastian Frandsen i FHK-målet. Hans præstationer under stængerne var en væsentlig faktor bag FHK’s evne til at holde SønderjyskE på afstand, hvilket tvang gæsterne til at anmode om endnu en timeout i håb om at finde en vej igennem FHK’s forsvar og Frandsens målvogterkunst.

Denne timeout reflekterede SønderjyskE’s vedvarende kamp for at bryde igennem FHK’s forsvarslinje og forsøge at indhente det voksende forspring. Med Sebastian Frandsen i topform var FHK velrustet til at absorbere trykket og fastholde deres taktiske disciplin.

Da haluret ramte 47 minutter, stod FHK stadig stærkt med en føring på 22-16. Et af kampens højdepunkter var Sebastian Hennebergs tilbagevenden til spillet efter en længere periode ude med skade. Hans comeback for FHK var et velkomment syn for holdet og tilhængerne, og det kom på et strategisk tidspunkt, hvor han afløste Reinier Taboada, der havde leveret en imponerende præstation. Dette skifte antydede en taktisk beslutning fra FHK’s trænerstab med blik på holdets kommende udfordringer; en udekamp mod TMS Ringsted på onsdag og en hjemmekamp mod GOG lørdagen efter.

Hennebergs indtræden i kampen var ikke blot et signal om hans tilbagevenden til fuld fitness, men også en demonstration af FHK’s dybde og strategiske planlægning. Med vigtige kampe i horisonten var det afgørende for FHK at forvalte spillerressourcerne klogt og sikre, at nøglespillere var til rådighed og i form til at bidrage i de afgørende opgør.

Da kampen nærmede sig de sidste minutter, med 53 minutter på uret, var stillingen strammet til 23-20 til fordel for Fredericia Håndboldklub. Sebastian Hennebergs tilbagevenden til spillet blev dog mere bemærkelsesværdig for de udfordringer han stod overfor end for hans bidrag på banen. Efter at have begået et par fejl, blev hans comeback kortvarigt, hvilket understregede de vanskeligheder, selv erfarne spillere kan møde efter skadespauser.

adp-as.dk

I et forsøg på at udnytte situationen og skabe momentum, skiftede FHK til en 7 mod 6-opstilling på banen. Dette taktiske træk var dog ikke tilstrækkeligt til at bryde igennem SønderjyskE’s forsvar og udbygge føringen. Den manglende effektivitet i denne fase af spillet førte til, at Gudmundur Gudmundsson, FHK’s træner, så sig nødsaget til at kalde en timeout for at omgruppere og genoverveje taktikken.

Da slutfløjtet lød, sikrede Fredericia Håndboldklub en vigtig sejr på 26-23 over SønderjyskE. I kampens afgørende faser bevarede FHK-spillerne roen og besindigheden, hvilket resulterede i nøglemål fra Jonas Kruse, Anders Martinusen, og Evgeni Pevnov. Det var Pevnov, der med kampens sidste mål endegyldigt bekræftede sejren for sit hold. Selvom spillet ikke altid var prangende, var det FHK’s evne til at holde hovedet koldt under pres, der til sidst sikrede dem sejren.

Denne sejr betyder, at Fredericia Håndboldklub nu er seks point foran Bjerringbro-Silkeborg på tredjepladsen i tabellen, hvilket styrker deres position i toppen af ligaen. Kampen var et bevis på, at sejre ikke altid skal være smukke; de skal bare sikres. FHK’s pragmatiske tilgang og effektivitet i de afgørende øjeblikke var nøglen til deres succes på denne aften.

Næste gang FHK skal i kamp er på onsdag på udebane mod TMS Ringsted.