Det kan godt være, at FHK smed sejren væk til sidst mod Mors-Thy, men et nederlag truede undervejs i en ikke særlig velspillet kamp. Derfor skal holdet være glade for, at det lykkedes at få et enkelt point.

Når man fører med to mål i slutfasen, og havde chancen for at komme foran med tre mål flere gange, men misbrugte muligheden, og indkassere det udlignende mål i allersidste sekund, så er det ikke sjovt.

Men dykker man ned i kampen skal FHK være glade for, at de fik noget med. Spillet var langtfra prangende. I det meste af kampen stod forsvaret på det vanlige niveau, men angrebsspillet var usikkert, og der blev brændt store chancer, som der ikke bør brændes. Det gjorde, at Mors-Thy pludselig var foran fire mål i anden halvleg.

adp-as.dk

Det tyede dog ikke på, at det skulle gå sådan, da første halvleg var slut. Uden at imponere førte FHK 12-10 ved pausen, men i anden halvlelg væltede korthuset. Der blev forsøgt med syv mod seks, men det var usikkert. Kristian Stoklund ramte slet ikke dagen, og noterede sig blot for et mål i åbent spil på seks forsøg. Hans straffekast blev dog sikkert sat i kassen.

I den henseende gjorde det ondt på FHK, at Sebastian Henneberg var ude med en ankelskade, og derfor blev mulighederne begrænset. FHK spiller traditionelt ikke med både James Junior Scott og Reinier Taboada i syv mod seks, og derfor gik FHK væk fra det og bragte franskmanden og cubaneren i spil igen, uden at spille i overtal.

Scott blev FHK’s redningsmand. FHK var pludselig bagud 16-12, men franskmanden var on fire og med det ene projektil efter det andet fik han bombet FHK tilbage i kampen. En anden faktor var, at Thorsten Fries kom på kassen og havde flere store redninger.

FHK kom foran 21-21, og fik føringen ved 23-22. Derfra lignede detjn ved stillingen 25-23 misbrugte FHK to gange cahncen foran at komme foran med tre. I stedet endte Mors-Thy med at få momentum, og udligne i allersidste sekund til slutresultatet 25-25.

– Vi er selvfølgelig skuffede, men vi spillede ikke nogen god kamp. Angrebsspillet var ikke godt, men vi gik alligevel til pause foran. I anden halvlegs start var forsvaret også dårligt, og så kom vi bagud. Men så må jeg sige, at Junior kom ind og var ne nøgle for os. Han gjorde det rigtig godt og var skyld i, at vi kom tilbage, siger Gudmundur Gudmundsson.

Islændingen hæfter sig samtidig ved, at FHK virkelig var ramt på ressourcer.

– Det gjorde, at havde det svært. Henneberg var ude med en skade, og Martinusen spillede og var syg. Martinusen tog virkelig en for holdet, og det har jeg stor respekt for, forklarer Gudmundsson.

Hvorvidt FHK har flere ressourcer på lørdag, når holdet møder Ribe-Esbjerg på udebane, vil tiden vise.