FHK var foran 25-23, men fik ikke snøret sækken mod Mors-Thy. I stedet lykkedes det Mors-Thy Håndbold at udligne til 25-25 i sidste sekund.

FHK tog tirsdag aften imod Mors-Thy, der indtil for et par runder siden havde en topplacering i ligaen. Uden sejr i de tre seneste kampe er Mors-Thy nu gledet ned på femtepladsen, men det var ikke et ueffent hold, som FHK stod overfor. Til denne sæson har de oprustet med blandt andet Frederik Tilsted og Henrik Toft Hansen. Det fik FHK også at mærke i sæsonens første kamp mellem de to hold, da fredericianerne tabte 25-24.

Kampen startede i et meget langsomt tempo. Holdene havde svært ved at lirke defensiven op, og begge hold brændte også en del på målmændene. Det fik FHK dog løst ved at få kontramål, der sendte dem i front med 5-1 efter ni minutter. Det resulterede i kampens første timeout fra Mors-Thys Niels Agesen.

Timeouten benyttede FHK til at skifte ud. Anders Martinusen spillede, trods han var ramt af feber, og derfor kom Jonas Langerhuus på banen. Det var dog ikke en udpræget succes. Ikke kun grundet Langerhuus’ indsats, men fordi FHK i det hele taget lavede fejl på fejl, og samtidig brændte på Svend Rughave.

Mors-Thy kom på 7-7, og fik muligheden for at komme i front, men den mulighed greb de ikke. I stedet steppede FHK op, og endte med at gå til pause foran 12-10.

Anden halvleg blev en mareridtsstart for FHK, der gang på gang brændte i helt fri position på Rughave. Gæsterne fik udlignet, og det lykkedes dem at komme foran 16-12, inden FHK fik sat en prop i. Det blev forsøgt med syv mod seks, men det blev ikke løsningen. Spillet var for usikkert, og i stedet kom James Junior Scott på banen.

Franskmanden leverede det ene projektil efter det andet og fik skudt FHK tilbage i opgøret. Samtidig kom Thorsen Fries på kassen, og han fik med et par redninger gang i de 2.165 tilskuere i thansen Arena, der kunne se FHK reducere til 18-17. Udligningen kom til 21-21, og så var der ellers dømt feststemning i Fredericia, der kunne øjne et comeback og en sejr.

Føringen kom til 23-22 med syv minutter igen, og så begyndte det at dufte af en fredericiansk sejr, men Mors-Thy gav ikke op. De var bagud 25-23, og ved den stilling havde FHK to gange chancen for at komme foran med tre mål, men både Anders Martinusen og Reinier Taboada brændte.

adp-as.dk

I FHK’s sidste angreb blev der dømt for mange afleveringer, og derfor fik Mors-Thy chancen for at udligne. I kampens allersidste sekund fik Henrik Tilsted skudt bolden i kassen fra fløjen, og dermed endte kampen 25-25.

Trods pointtabet bevarer FHK andenpladsen. Næste gang de skal i aktion er på lørdag på udebane mod Ribe-Esbjerg, der tabte med 27-26 til Skanderborg AGF Håndbold.”