Erritsø GIF vandt træningskamp foran hjemmepublikum og hyldede dernæst to veteraner.

Et gæstende hold sammensat af spillere fra Aarhus RK, RC Odense, Hundested RK og københavnske CSR-Nanok mødte i lørdags et veloplagt Erritsø GIF. Både Aarhus og CSR-Nanok spiller i landets øverste liga, 1. division, imens Hundested spiller i 2. division øst og RC Odense i 2. division vest, ligesom Erritsø. Hvad gæsterne manglede i sammenspil, havde de til gengæld i kvalitet og energi. Det kom der en seværdig træningskamp ud af. De to hold gav dermed hinanden og tilskuerne et flot punktum for sæsonen 2023.

I den første halve time sad Erritsø på kampen og scorede hele fem gange. Det skete med godt, gedigent arbejde, hvor samarbejdet mellem klyngen og trekvartbacks fungerede optimalt. Med klyngehalf Hans Kristensen som vigtigt bindeled. Gæsterne var ofte presset ned i eget 22-meter felt og brugte de fleste kræfter på at forsvare. I halvlegens sidste ti minutter lykkedes det dog gæsterne at reducere to gange, så pausestillingen var 29 – 12 i Erritsøs favør.

Unge Adam Kvist på Erritsøs venstre wing og landsholdsspilleren Niels Hagen, der er forward, fik begge en fornem debut på førsteholdet. Adam Kvist gjorde desuden sin debut uforglemmelig, idet han to minutter inde i anden halvleg modtog bolden på venstre fløj og spurtede fra alt og alle og øgede føringen til 34 – 12.

Anden halvleg blev dog langt mere lige end første. Erritsø holdt sig fortsat til gameplanen og spillede bredt, kombineret med flyhalf og holdkaptajn Thor Steendahls kloge spark frem ad banen. Gæsterne lykkedes til gengæld tre gange med at udnytte huller i Erritsø forsvar og scorede på individuel opfindsomhed, hurtighed og mod.

Erritsøforward Silas Bieledfeldt Paulsen spillede en ny stor kamp, hans kun anden som senior. Han vandt mange meter med sin kontante stil og var teknisk og taktisk helt på niveau med sine ældre holdkammerater. Kampen bød samtidig på comeback til veteranerne Kenneth Nielsen og Jens Andersen, som med deres rutine og overblik var en klar styrkelse af Erritsø. Kampen sluttede 56 – 33 til Erritsø.

Hyldest to andre veteraner

Efter træningskampen var der fortjent hyldest til næstformand og ungdomssvarlig Jan ’Bubsi’ Nielsen. Efter 507 førsteholdskampe lægger han endegyldigt rugbystøvlerne på hylden. Han kan se tilbage på en fantastisk rugbykarriere, der i 1990’erne og 00’erne inkluderede en række landsholdskampe for Danmark. Bubsi og en anden veteran, Michael Axø, blev dernæst begge hædret for at have rundet 500 kampe for Erritsø GIF Rugby. Hyldesten bestod i, at de hver fik en flise, der på oversiden er bemalet med deres navn og teksten ”500 kampe”. I vinterpausen nedlægges begge fliser i den flisegang, der fører fra klubhuset til tribunen på rugbystadion i Erritsø. De to fliser af lavet klublegenden Ole Bang.

Erritsø GIF vs ARK/CSR-Nanok/Hundested/Odense 56 – 33 (29 – 12). Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 24. Per Søndergaard 10. Adam Kvist, Jens Kristian Andersen og Hans Kristensen hver 5. Samt 7 point på en straffescoring.