På en dag, hvor FC Fredericias træner blev hyldet af formanden Morten Rahbek med blomster for hans 100. kamp som cheftræner for det lokale fodboldhold, lykkedes det klubben at sikre endnu en sæson i 1. division efter en tæt kamp mod Fremad Amager.

Dommer i kampen, Jacob Rasmussen kunne fløjte kampen i gang klokken 14.00, men han fik ikke meget at se til i starten. Efter en rolig start eksploderede kampen i det 14. minut, da Gustav Marcussen fra Fremad Amager modtog gult kort for et hårdt skub mod Fredericias angreb.

Til trods for et flot frispark fra Nicklas Røjkjær, der ramte stolpen, og Fredericia, der var pressede, men holdt stand, var det Fremad Amager, der kom tættest på at score i første halvleg. Målmand Valdemar Birksø reddede dog Fredericia flere gange med en række af fremragende redninger.

Efter en første halvleg, der sluttede med Frederik Carstensen, der blev ført fra banen med en skade, startede anden halvleg med Erik Nissen, der kom på banen i stedet.

Anden halvleg fortsatte med Fremad Amager på bolden, men uden at skabe reelle chancer. Fredericia svarede igen med skiftende forsøg på kontraangreb, men uden den nødvendige skarphed foran mål.

FC Fredericia foretog en dobbelt udskiftning i det 60. minut, hvor Anders Holvad og Nicolaj Ritter blev skiftet ud med Andreas Lausen og Valance Nambishi. Kampen fortsatte i et jævnt tempo, uden nogen hold, der for alvor kunne få fat i spillet.

Efter 72 minutters spil var Fredericias forsvar under et massivt pres fra Fremad Amager, men de holdt stand. Trods et stort skydeshow fra Fremad Amager, var det igen målmand Birksø, der holdt Fredericia inde i kampen.

I det 79. minut begyndte FC Fredericia at blive mere direkte og farlige, når de fik bolden, men det lykkedes dem ikke at bryde igennem Fremad Amagers forsvar.

Med 928 tilskuere, der havde været vidne til en tæt og dramatisk kamp, blev Valdemar Birksø kåret som kampens spiller. I det 90. minut fik Jacob Haahr gult kort for Fremad Amager. På trods af tre minutters tillægstid og en sidste udskiftning fra FC Fredericia, hvor Nambishi blev skiftet ud med Mathias Jessen, lykkedes det ikke for Fremad Amager at score, og kampen sluttede 0-0. Den største jubel lød, da den unge Mathias Jessen fik hjemmebanedebut, og igen efter fem minutters ekstratid, da FC Fredericias mandskab kunne række armene i vejret efter at have sikret endnu en sæson i 1. division med dagens enkelte point.

Efter en tæt og dramatisk afslutning på kampen blev jublen og lettelsen fra hjemmeholdet tydeligt hørt over hele Monjasa Park.