Onsdag aften fandt den første slutspilskamp i håndbold sted, hvor FHK mødte de regerende mestre og favoritterne GOG foran et publikum på 2.155 tilskuere. Kampen var præget af intensitet og spænding, og begge hold gav alt, hvad de havde. Efter en tæt afslutning vandt GOG med 35-34.

FHK havde glæde af at have Nikolaj A. Nielsen tilbage på holdet, samt Kristian Stoklund, der kunne fejre sin 29-års fødselsdag med en vigtig kamp mod GOG. Stoklund skulle vise sig at blive en central figur i kampen og en af de helt store oplevelser for FHK.

Fra kampens start var GOG det stærkere hold, og de kom hurtigt foran 3-6, hvilket hovedsageligt skyldtes FHK’s brændte skud på GOG’s svenske målmand, Tobias Thulin. Thulin var i storslået form og klart overlegen i forhold til FHK’s målmand Thorsten Fries. GOG var hurtige og effektive i deres angreb, og efter 16 minutter var FHK bagud 13-9. På dette tidspunkt valgte træneren at tage Thorsten Fries ud og erstatte ham med Emil Tellerup.

Ved halvlegens afslutning var GOG stadig i teten og gik til pause med en føring på 19-15. Men FHK var ikke klar til at give op og pressede GOG til det yderste i anden halvleg. De reducerede GOG’s føring til 19-17 og kom endnu tættere på ved stillingen 24-25. Udligningen kom endelig ved stillingen 29-29, hvilket var første gang, de to hold var lige siden 1-1.

Kristian Stoklund spillede en fremragende kamp for FHK og scorede i alt ti mål. Han var en af grundene til, at FHK var i stand til at holde trit med GOG. FHK fik en gylden mulighed for at komme foran 30-29, men desværre glippede chancen på grund af en fejlaflevering.

adp-as.dk

Kampen fortsatte tæt og nervepirrende, og publikum i Thansen ARENA blev mere og mere engagerede. Med halvandet minut tilbage scorede Emil Madsen til 34-32 til GOG. FHK formåede at reducere GOG’s føring til 34-33, men Simon Pytlick cementerede GOG’s sejr med en scoring til 35-33 med kun 11 sekunder igen. FHK’s Nicolaj Nørager nåede at score kampens sidste mål til 35-34, men det var ikke nok til at ændre kampens udfald.

Efter denne tætte og medrivende kamp ser FHK nu frem til deres næste udfordring, når de den 18. april skal møde Bjerringbro-Silkeborg på udebane.