Mathilde Bramm har været i praktik som journalist den sidste uge, hvordan har det været, og hvad laver man som praktikant ved en avis? Det bliver der svaret på i denne artikel.

Mathilde fandt i løbet af ugen ud af hvad journalistbranchen har at byde på, men hvordan er det som praktikant og hvad har hun egentlig lavet.

– Det har været fedt at være her og se branchen, fornemme hvordan det i virkeligheden er som journalist, siger Mathilde og fortsætter :

– Jeg har været ude og tale med en hel masse mennesker, interviewe folk og skrive mine egne artikler. Det havde jeg egentlig ikke helt forventet, at jeg kunne helt på egen hånd, fortæller Mathilde.

Hun var i løbet af ugen, ude ved nogle specielle opgaver, og inde på steder, hvor der normalt ikke plejer at løbe journalister rundt.

– Det var fedt at komme ud og se noget konkret, selvom det måske ikke var emner som interesserer mig allermest, altså en arkivsamling og Ryes Kaserne. Jeg må indrømme, at jeg aldrig havde hørt om Ryes Kaserne før, så det var meget cool, og det var ret meget større end jeg egentlig forvente på forhånd, forklarer Mathilde.

Mathildes forventninger til arbejdsopgaverne i praktikugen blev ikke helt det samme som de opgaver hun egentlig lavede.

– Jeg havde tænkt, at der var mere kontorarbejde, meget sidde arbejde, selvfølgelig nogle interviews, men jeg havde regnet med at man sad mere på kontoret, og at i ikke var så meget ude af huset og interviewe folk som i egentlig er, fortæller Mathilde.

Efter en uges praktik, forklarer Mathilde, at hun stadig gerne ville være journalist, på trods af at nogle af opgaverne til at starte med godt kunne virke en lille smule grænseoverskridende, så gik det jo godt.

-Telefoninterviewene kunne godt være lidt skræmmende, for hvis den der blev interviewet faldt lidt ud i telefonen kunne det godt være svært at fornemme, hvad de snakkede omkring siger Mathilde og fortsætter :

– Jeg vil stadig gerne være journalist, I har i hvert fald ikke skræmt mig væk så jeg kan stadig godt blive journalist, når jeg bliver lidt ældre, slutter Mathilde.

Så vi kan konkludere, at Mathildes praktikuge gik bedre end først forventet fra hendes side, hun blev ikke skræmt væk fra branchen, og drømmen om journalistik lever endnu.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer