Sønderjyske er af eksperter udpeget til at være en oprykningskandidat, men de tabte fredag aften til FC Fredericia.

FC Fredericia oplever en skuffende start på sæsonen med et hjemmebane nederlag på 2-0 mod Hobro. Holdet måtte indkassere det bitre nederlag uden Emilio Simonsen, en nøglespiller der kom til skade under kampen mod Hobro. I hans fravær blev Nicklas Røjkjær også droppet fra startopstillingen, og i stedet trådte Anders Holvad og Tobias Bach på banen.

Kampen startede tilsyneladende lovende for FC Fredericia. Efter kun et minuts spil var holdet tæt på at tage føringen, da Adam Jakobsen blev spillet fri. Jakobsens skud med ydersiden blev dog pillet af Nicolai Flø, Sønderjyskes målmand.

I det ottende minut var det Sønderjyskes Søren Andreasen, der fandt sig fri lige udenfor feltet. Han trykkede af mod Fredericias mål, men keeper Valdemar Birksø var parat og reddede skuddet uden besvær.

Det var i det 24. minut, at kampens omdrejningspunkt kom. Sønderjyskes Atli Barkarsson blev præsenteret for det direkte røde kort efter at have nedlagt FC Fredericias Anders Holvad, der var blevet sendt mod mål af Birksø. Barkarsson, som var sidste mand, endte med at nedlægge Holvad og fik dermed den tidlige exit.

I reaktion på det røde kort foretog Sønderjyske en dobbelt udskiftning i det 29. minut. José Gallegos og Søren Andreasen blev taget ud, og ind kom defensive spillere i form af Ivan Nikolov og Jonas Thorsen.

Til trods for at FC Fredericia havde været med i kampen indtil det røde kort til Sønderjyske, og efterfølgende havde mere boldbesiddelse, var de ikke i stand til at omsætte denne fordel til mål. Stillingen ved pausen var derfor 0-0.

Træner ikke helt tilfreds

FC Fredericias træner, Michael Hansen, var efterfølgende ikke helt tilfreds med hvad han så. Han noterede dog, at holdet var effektive i anden halvleg.

– Rent fodboldmæssigt kan vi ikke være helt tilfredse, men på den anden side, spiller vi en af de her kampe, vi skal vinde, siger Hansen.

Anden halvdel af kampen indledte FC Fredericia med to udskiftninger. Jeppe Brinch og Frederik Christensen blev erstattet af Nicklas Røjkjær og Mikkel Fischer.

Ti minutter ind i anden halvdel var Sønderjyske tæt på at score efter et hjørnespark fra Mads Agger, men FC Fredericias målmand Valdemar Birksø formåede at redde situationen.

I det 61. minut blev Anders Holvad skiftet ud, og Mikkel Juel kom ind på banen for at få debut. Fire minutter senere førte FC Fredericia 1-0, da Adam Jakobsen fra højre side fandt Eskild Dall i feltet, som sikkert scorede.

I det 71. minut blev Mikkel Wohlgemuth skiftet ud til fordel for Gustav Marcussen. Kort tid efter udlignede Sønderjyske til 1-1 efter et straffespark begået af Mikkel Fischer. Mads Agger udnyttede chancen og scorede.

Lukkede kampen trods pres

Eskild Dall var tæt på at gøre det til 2-1 til FC Fredericia blot et minut senere, men hans forsøg blev reddet af Sønderjyskes målmand Nicolai Flø, men han kunne intet stille op få minutter senere. I det 78. minut fik FC Fredericia deres føring igen, da Tobias Bach scorede til 2-1 efter et hjørnespark af Jesper Juelsgård. Det sendte holdet og dets tilhængere i ekstase

Målet kom efter en periode, hvor Sønderjyske havde presset massivt på over en længere periode. Det til trods for, at de var en spiller i undertal.

– De satte en stopper for vores spil, og blev støttet udefra af både tilskuere og stabe. De leverede en stor fysisk præstation og skabte mange problemer for os, siger Michael Hansen.

Efter et intensivt pres fra Sønderjyske i de sidste minutter af kampen, hvor der dog ikke kom noget ud af det, lukkede FC Fredericia kampen i det 92. minut. Eskild Dall spillede Adam Jakobsen fri, som sikkert scorede til 3-1.

Inden dommer Mostafa Seyfi fløjtede kampen af, var Nicklas Røjkjær tæt på at score til 4-1, men Nicolai Flø formåede at redde hans forsøg.

Kampen endte dermed med en 3-1 sejr til FC Fredericia, hvilket betød, at holdet trods den tidlige udfordring, formåede at vende situationen til deres fordel. En stærk præstation der vil give holdet selvtillid fremadrettet.

FC Fredericias næste udfordring bliver den 6. august, hvor holdet skal møde AaB på udebane.