Det var en af de dage, hvor alt lykkedes. Alt, hvad FHK foretog sig lykkedes, og alle marginaler gik deres vej. Det kom til udtryk på måltavlen, der viste 36-25 til FHK efter 60 minutters håndbold i thansen ARENA.

Efter to kampe på kort tid efter VM-pausen ventede der et par ugers pause før, at der igen kom gang i håndbolden i ligaen. Det skyldes, at der skulle afvikles Final4 i pokalturneringen, og for at give deltagerne de bedste betingelser, lagde man ikke nogen ligakampe tæt det stævne.

Om det var det, der gjorde interessen for opgøret mellem FHK og Mors-Thy var stor, skal være usagt. 2.080 tilskuere havde indfundet sig i thansen ARENA lørdag klokken 14:30, og det virkede ikke som en kamp, der ville trække så mange tilskuere, men det var tilfældet. Og flere af dem havde indfundet sig tidligt i hallen. Det var den hårde kerne fra HK Ultras, der havde indtaget deres berygtede og berømte blok H, og fra start, da FHK-spillerne kom på banen til opvarmning, satte gang i stemningen i hallen.

Da kampen gik i gang var FHK toptændte. Det har været et stort fokuspunkt for holdet i 2023 med at komme godt fra start i kampe så de ikke kommer til at hænge unødvendigt efter på ikke at være der fra start. Den mission lykkedes, da stillingen efter fire minutter var 5-1 til det toptændte hjemmehold. Det blev for meget Mors-Thys træner, Niels Agesen. Han trykkede resolut på timeoutbufferen.

Kasper Young. Foto: AVISEN

Lige lidt hjalp det. Kasper Young var her, der og alle vegne og gjorde hvad der passede ham i opgørret. Han sendte fredericianerne i front med 9-3 efter otte minutter, og spillede generelt set på et uhørt højt niveau. Han scorede efter behag fra fløjen, men han bød sig også til ved at tage sagen i egen hånd ved at drible ind i banen og skyde bolden i mål fra højre back. Det er noget, som man var en karakteriska for ham i 1. division, men som ikke er kommet særlig meget til udtryk i ligaen. Er der noget, som du ikke kan, blev Young spurgt om efter kampen.

– Det korte svar er nej, lød det kækt fra ti målsskytten.

I den seneste hjemmekamp mod HC Midtjylland lavede Kasper Young fem mål på fem forsøg, og den total blev fordoblet mod Mors-Thy. Han mener, at holdet inde i en god periode, hvor holdet træner godt, og det smitterr af i kamp.

– Hele holdet fik en god start, og det levede vi på i hele kampen. Det hele lykkedes og i dag var en af de dage, sagde Young med et smil og modtog klapslaver fra fansene.

Klapsalver var der til gengæld ikke til Mors-Thys keeper Rasmus Henriksen. Han blev hurtigt erstattet af Svend Rughave, der fik gjort sig negativt bemærket overfor HK Ultras. Han reddede et skud fra Reinier Taboada, og råbte ham i hovedet. Det fik Ultras op på dupperne. De ville ikke se en af deres helte blive tilsvinet på den måde af råbende keeper

Svend Rughave. Foto: AVISEn

Redningen fik ikke tændt op i Rughave, der endte med tre redninger på 18 forsøg. Da redningen på skuddet fra Taboada kom, var der spillet 19 minutter og stillingen var 14-8, og kampbilledet med den store FHK-dominans fortsatte frem mod pausen. Da de første 30 minutter var spillet, var stillingen 21-12, og staten på anden halvleg ændrede heller ikke på det.

Mors-Thy gik i syv mod seks. Tre gange i træk spillede de bolden ud til venstrefløjen Frederik Bjerre, der på de to første skud blev pillet af Thorsten Fries, der ikke havde gjort det store væsen af sig i første halvleg. På det tredje skud var Bjerre blevet så skræmt, at han skød helt ved siden af. Det benyttede FHK til at slå et endnu større hul.

Gudmundur Gudmundsson holdt troligt fast i de spillere, der havde været med til at oparbejde det store forspring. Efter kampen var Gudmundsson ikke til rådighed, da han skulle hurtigt videre, men om den beslutning sagde assistenttræner Jesper Houmark:

– Vi gik efter at vinde så stort som muligt, og når nogen rammer dagen, så får del lov til at spille længere tid, sagde Houmark.

adp-as.dk

Bagkæden bestod det meste af kampen af Reinier Taboada, James Junior Scott og Anders Kragh Martinussen. Særligt James Junior Scott var varm med otte mål på 11 forsøg, mens Reinier Taboada og Anders Kragh Martinusen en gang i mellem også skød med skarpt, men særligt også bidrog med at holde spillet godt i gang.

Føringen nåede op på 30-16, og det lugtede for alvor af, at FHK kunne vinde med mere end 13 mål, som FHK tabte med i det omvendte opgøret. Hvis nogen havde sagt det før kampen, var kommentaren blevet noget i retning af, at man ikke var rigtig klog, men det viste sig at være virkelighed. FHK var på et helt andet niveau end Mors-Thy, og fredericianerne spillede for en gangs skyld en kamp, hvor det hele var afgjort før de sidste ti minutter.

Det var, der var glæde over hos Jesper Houmark, som ikke har prøvet at vinde så stort siden Fredericia Håndboldklub spillede i 1. division. Den store sejr blev lidt på en billig baggrund, da Mors-Thy på dagen var tamme, men FHK var også på et højt niveau, hvor morsingboerne ikke ville kunne være med under normale omstændigheder.

Efter 55 minutter blev der givet fyraften til de fleste af FHK-spillerne, der havde spillet noget nær fuldtid. Det betød spilletid til blandt andet Nicolaj Nørager og Kristian Stoklund, og det gav lidt grus i maskineriet, men det ændrede ikke på, at FHK storsejrede med 36-25.

Næste gang FHK skal i aktion er på lørdag i næste uge, hvor modstanderen er Aalborg Håndbold.